De Pelletketel als alternatief voor de gasgestookte c.v. installatie

pelletketel

Alternatieve verwarmingsmethoden voor de woning.

De overheid wil dat alle woningen in 2050 van het gas af zijn, een hele uitdaging!

Ongeveer 95% van alle huishoudens gebruikt momenteel aardgas voor zowel de verwarming als de warmwatervoorziening. Hoe gaan we ervoor zorgen dat de doelen worden gehaald en wat zijn de beste alternatieven ten opzichte van de traditionele gasgestookte c.v. combiketels.

Geen aardgas, maar wat dan wel?

Het alternatief voor fossiele energie zoals aardgas is duurzame energie. Hierbij kan worden gedacht aan zonnepanelen, windenergie, warmtepompen, geothermie (warmte uit diepe aardlagen), restwarmte uit de industrie (stadsverwarming) of misschien zelfs kernenergie. Snoeihout en afvalhout dat geen andere bestemming heeft kan worden verwerkt in houtpellets en dienen als biobrandstof.

Uiteraard is er geen verplichting om nu al te verduurzamen, maar waarom wachten met het verduurzamen van de woning als er thans al prachtige milieuvriendelijke alternatieven zijn op weg naar een gasvrije toekomst.

De pelletkachel of pelletketel is een duurzame en milieuvriendelijke oplossing om de woning te verwarmen zonder gas.

Een pelletkachel maakt gebruik van geperste houtblokjes, de zogenaamde houtpellets. Resthout afkomstig uit de bomenkap en houtzagerijen. Een pelletkachel kan gebruikt worden voor het verwarmen van één kamer, een pelletketel daarentegen kan gebruikt worden met het bestaande c.v. net en de gehele woning verwarmen.

Beide installaties produceren warmte middels de verbranding van houtpellets. Het verschil zit in de wijze van warmteafgifte. Een pelletkachel blaast de warme lucht afkomstig uit de ketel de kamer in. Een pelletketel verwarmt water dat de bestaande radiatoren en daarmee de gehele woning van warmte voorziet.

De pelletkachel is een volautomatisch gestuurde verbrandingskachel waarin houtpellets worden verbrand. De techniek in de pelletkachel zorgt voor een optimale verbranding met een zeer hoog rendement waardoor de woning op een goedkope en milieuvriendelijke kan worden verwarmd.

Een pelletkachel is uitermate rendabel voor het verwarmen van één ruimte in uw woning.

Een pelletketel daarentegen vervangt de traditionele gasgestookte c.v. ketel. De pelletkachel kan worden aangesloten op de bestaande radiatoren of vloerverwarming en zorgt naast de verwarming ook voor de levering van warm tapwater. De pelletkachel wordt naast de bestaande c.v. ketel geplaatst. De bestaande c.v. ketel zal wanneer de pelletkachel brandt geheel worden uitgeschakeld maar zal bijspringen als de pelletkachel onverhoopt te weinig warmte produceert.

Als u de gehele woning wilt verwarmen is een peletketel een heel mooi alternatief voor uw bestaande cv systeem.

De voordelen van een pelletketel:

Milieuvriendelijke en CO2 neutraal;

Verwarmt centrale verwarming en het tapwater via de bestaande leidingen en radiatoren;

Tot 50% lagere stookkosten per jaar (afhankelijk van de gasprijs);

De pelletketel zorgt voor een hoge temperatuur van het water;

Duurzaam, er is genoeg materiaal nu en in de toekomst voorhanden voor de productie van pellets;

Eenvoudig in het onderhoud;

Niet meer afhankelijk van gas en de schommelende gasprijzen;

De pelletketel is een uitstekend alternatief om uw woning gasvrij en toekomstklaar te maken.

Open chat
DuurzamePellets.nl
Hoi en welkom bij DuurzamePellets.nl

Kunnen wij u ergens mee helpen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp.

Met vriendelijke groet,

Team DuurzamePellets.nl