Voordelen van pellets voor energiebesparing

Voordelen pellets: besparing

Stoken op houten pellets brengt vele voordelen met zich mee. Zowel voor uw portemonnee als voor het milieu.

Kosten

Wist u dat u tot 50% kunt besparen door te stoken op houtpellets? Houtpellets zijn goedkoop, branden zeer efficiënt en doordat het materiaal waarvan de pellets worden gemaakt onuitputtelijk is, blijven de prijzen altijd stabiel.

Milieu

Naast gunstig voor de portemonnee is het stoken op houtpellets ook beter voor het milieu. De productie van houtpellets is een vrij eenvoudig proces met nauwelijks CO2-uitstoot. Het materiaal waarvan de pellets worden gemaakt bestaat uit schoon zaagsel, afval wat geen andere bestemming heeft. Er worden dus geen extra bomen voor gekapt. Daarnaast wordt het stoken op houtpellets gezien als een CO2-neutraal proces, er komt geen extra CO2 in de atmosfeer

Kostenbesparing

Met de handige rekentool op onze homepage kunt ook u uitrekenen wat u op jaarbasis kunt besparen.

Jarenlang kregen wij in Nederland het gas bijna voor niets. Nu de gasvoorraden eindig blijken en de gasprijzen recent behoorlijk zijn gestegen, loont het als nooit tevoren om te kijken naar duurzame alternatieven.

Het verwarmen van de woning middels een pelletkachel of pelletketel is zo’n alternatief, duurzaam, goedkoop en milieuvriendelijk.

Het verwarmen van de woning middels houtpellets kan zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing op de energierekening. Een gemiddeld gezin in een hoekwoning van 140m2 uit 1980 verbruikt ca. 3.400 kg pellets per jaar. Hetzelfde gezin in dezelfde woning verbruikt ca. 1.750 m3 gas in datzelfde jaar om de woning op hetzelfde niveau te verwarmen.

Een rekenvoorbeeld:

U gebruikt 1.750 m3 gas per jaar, tegen een m3-gasprijs van € 2.28 incl. btw.

Dit kost u: € 4.000,- incl. btw

Om dezelfde energiewaarde te bereiken hebt u ca. 3.000 kg pellets nodig.

Dit kost u: € 2.400,- incl. btw

UW VOORDEEL:  € 1.600,- incl. btw

Het stoken op houtpellets is aanzienlijk goedkoper dan traditioneel verwarmen op aardgas. Daarnaast zijn de prijzen van fossiele brandstoffen onderhevig aan forse prijsschommelingen, niet in de laatste plaats omdat deze brandstoffen naast slecht voor het milieu ook niet onuitputtelijk zijn.

Uiteraard blijft er een eenmalige en forse investering als u besluit uw woning te gaan verwarmen middels een pelletkachel of een pelletketel. Reken op ca. € 1.500,- voor een goede pelletkachel. Als u besluit de gehele c.v. installatie inclusief tapwater te laten verwarmen middels een pelletketel, reken dan op een investering vanaf € 5.000,-. Uiteraard een fors bedrag, maar wel een bedrag dat u op een milieuvriendelijke en duurzame wijze binnen enkele jaren hebt terugverdiend. Lees er alles over in dit blog.

CO2-besparing

De CO2-uitstoot die vrijkomt bij het verbranden van pellets wordt gezien als CO2-neutraal, omdat er geen extra CO2 in de natuur komt. Bij het produceren van houtpellets komt er uiteraard wel CO2 vrij. Omdat de productie van houtpellets erg eenvoudig is, zeker als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de productie van olie of gas, is het een fractie ten opzichte van de productie van overige brandstoffen.

Als we de verschillende brandstoffen tegen elkaar afzetten in kg/MWh:

Elektriciteit: 681 CO2
Stookolie: 342 CO2
Aardgas: 228 CO2
Pellets: 68 CO2
Hakhout: 9 CO2

Ten opzichte van aardgas is er dus al een besparing in de CO2-uitstoot van 70%!

Het verwarmen van de woning op houtpellets spaart naast geld ook het milieu!

150kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 195,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 10 zakken | 150kg

Sterren

300kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 245,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 20 zakken | 300kg

Sterren

600kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 345,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 40 zakken | 600kg

Sterren

1050kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 495,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 70 zakken | 1050kg

Sterren
Open chat
DuurzamePellets.nl
Hoi en welkom bij DuurzamePellets.nl

Kunnen wij u ergens mee helpen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp.

Met vriendelijke groet,

Team DuurzamePellets.nl