Pellets voor in de kachel

De pellet kachel wordt steeds populairder

De afgelopen jaren is de verkoop van pellets voor in de kachel elk jaar bijna verdubbeld. Mede door de flink gestegen gasprijzen zoeken steeds meer mensen naar alternatieve en goedkopere verwarmingsmethoden voor de woning. Het verwarmen van de woning middels een pelletkachel of pelletketel is een goedkoop, milieuvriendelijke en duurzaam alternatief ten opzichte van het traditioneel verwarmen op gas.

pelletkachel

Wat is een pelletkachel?

De pelletkachel is een volautomatisch gestuurde verbrandingskachel waarin houtpellets worden verbrand. Van buiten lijkt een pelletkachel op een traditionele houtkachel, maar binnenin huist geavanceerde techniek waardoor deze kachels een zeer hoog rendement hebben.

In de pelletkachel zit een reservoir met een voorraad houtpellets. Dit reservoir dient u af en toe bij te vullen. Vanuit dit reservoir worden de pellets door middel van een schroef naar de verbrandingsruimte met automatische ontsteking vervoerd. De warme lucht die vrijkomt bij de verbranding wordt middels een stille ventilator de te verwarmen ruimte ingeblazen. De rookgassen worden middels een aparte ventilator afgevoerd naar de schoorsteen.

De gewenste temperatuur of verwarmingsmomenten kan bij een pelletkachel middels een afstandsbediening of via de app helemaal automatisch worden ingesteld.

Let u erop dat u regelmatig de aslade leegt. De minimale hoeveelheid as die overblijft bij de verbranding van houtpellets is overigens een prima meststof voor in de tuin!

Wij adviseren uw pelletkachel éénmaal per jaar te laten nakijken. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt onder andere de binnenzijde gereinigd, worden diverse onderdelen nagekeken en wordt de afstelling van de pelletkachel gecontroleerd.

Wat is een pelletketel?

Een pelletketel is een op houtpellets gestookte c.v. ketel die de traditionele op gas gestookte c.v. combiketel kan vervangen. Een pelletketel kan de hele woning verwarmen en zorgen voor de warmwatervoorziening. De hitte die vrijkomt bij de verbranding van de houtpellets wordt gebruikt om water te verwarmen dat middels een pomp naar de radiatoren of vloerverwarming wordt vervoerd. U kunt dus de bestaande infrastructuur aan leidingen en radiatoren in de woning blijven gebruiken.

De aanschaf en installatie van de c.v. pelletketel is prijzig, het gebruik daarentegen niet. U bespaart al gauw tot 50% op uw energierekening ten opzichte van het traditioneel verwarmen middels gas. Daarnaast is het stoken van houtpellets CO2-neutraal, is het een duurzaam product, en voor veel mensen doorslaggevend; u bent geheel onafhankelijk van energieleveranciers.

Heeft u meer vragen over pelletkachels? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Of bekijk dit blog voor meer informatie.

Onze pellets voor in de kachel:

150kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 195,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 10 zakken | 150kg

Sterren

300kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 245,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 20 zakken | 300kg

Sterren

600kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 345,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 40 zakken | 600kg

Sterren

1050kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 495,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 70 zakken | 1050kg

Sterren
Open chat
DuurzamePellets.nl
Hoi en welkom bij DuurzamePellets.nl

Kunnen wij u ergens mee helpen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp.

Met vriendelijke groet,

Team DuurzamePellets.nl