Wat zijn houtpellets?

Wat zijn pellets eigenlijk?

Wil je houtpellets kopen? Pellets zijn kleine staafvormige korrels die geperst worden uit schoon zaagsel en droog resthout afkomstig van houtverwerkings-, of houtbewerkingsbedrijven. Op deze wijze worden restproducten van bijvoorbeeld houtzagerijen op een nuttige manier gebruikt, restproducten die anders op de afvalberg zouden belanden.

duurzame pellets handen

De pellets van Duurzamepellets worden gemaakt van gegarandeerd schoon zaagsel waaraan geen bindmiddelen of lijm worden toegevoegd. De natuureigen stof lignine in het hout zorgt voor de binding van onze houtpellets. Tijdens de productie worden dus geen chemische producten gebruikt die kunnen vrijkomen tijdens de verbranding. Onze strenge certificering garandeert een milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerde houtpellet.

Houtpellets zijn van alle biobrandstoffen ook nog eens de zuiverste brandstof, omdat ze voor weinig tot geen as- en roetvorming, fijnstof en rookontwikkeling zorgen. Daarnaast kan het verbranden van houtpellets als een CO2-neutraal proces worden beschouwd, er is dus geen negatieve invloed op het broeikaseffect. We vinden het belangrijk dat onze klanten bij ons enkel duurzame houtpellets kunnen kopen. Meer weten over ons? Klik dan hier.

Hier volgen enkele belangrijke kenmerken, let hier op bij het kopen van houtpellets:

Houtsoorten: Houtpellets kunnen worden gemaakt van verschillende soorten hout, afhankelijk van beschikbaarheid en regionale voorkeur. Populaire keuzes zijn naaldhout, loofhout en hardhout.

Energie-efficiëntie: Houtpellets hebben een hoge energiedichtheid, wat betekent dat ze veel energie bevatten in verhouding tot hun gewicht. Hierdoor zijn ze een efficiënte en krachtige bron van warmte.

Schone verbranding: Bij het verbranden van houtpellets komt relatief weinig rook, as en luchtverontreinigende stoffen vrij in vergelijking met traditionele houtverbranding. Dit maakt houtpellets tot een milieuvriendelijkere verwarmingskeuze.

Gemakkelijke opslag en hantering: Houtpellets zijn compact en gemakkelijk op te slaan. Ze worden meestal geleverd in zakken of in bulk in opslagtanks. Dit maakt ze handiger en schoner dan het opslaan van los hout.

Toepassingen: Houtpellets worden vaak gebruikt in residentiële pelletkachels, pelletketels en open haarden voor verwarming in huizen en gebouwen. Ze worden ook gebruikt in industriële en commerciële verwarmingssystemen en als brandstof voor energiecentrales die elektriciteit opwekken.

Hernieuwbaarheid: Houtpellets worden beschouwd als een hernieuwbare energiebron omdat bomen kunnen worden geplant en geoogst als onderdeel van duurzaam bosbeheer. Dit betekent dat er steeds nieuwe bomen groeien om de gebruikte houtbronnen te vervangen.

 

Het gebruik van houtpellets als brandstof heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen, vooral in gebieden waar hernieuwbare energie en milieubewustzijn belangrijk zijn. Het is een milieuvriendelijke en efficiënte optie voor de verwarming van uw woning. Wilt u houtpellets kopen?  Wij bieden 4 formaten aan, u vindt ze hieronder.

Bekijk voor meer informatie over houtpellets dit blog.

 

150kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 195,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 10 zakken | 150kg

Sterren

300kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 245,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 20 zakken | 300kg

Sterren

600kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 345,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 40 zakken | 600kg

Sterren

1050kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 495,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 70 zakken | 1050kg

Sterren
Open chat
DuurzamePellets.nl
Hoi en welkom bij DuurzamePellets.nl

Kunnen wij u ergens mee helpen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp.

Met vriendelijke groet,

Team DuurzamePellets.nl