Wat zijn de beste houtpellets?

 

Wat zijn de beste en duurzaamste pellets?

Benieuwd wat de beste pellets zijn? Duurzame pellets biedt duurzame pellets van hoge kwaliteit. Samen gaan we voor een betere toekomst.

Duurzamepellets.nl maakt enkel gebruik van duurzaam geproduceerde houtpellets. Onze pellets worden gemaakt van schoon zaagsel, resthout afkomstig van de bomenkap en zagerijen. Er worden dus geen bomen voor gekapt. Daarnaast worden er geen chemicaliën of bindmiddel aan toegevoegd, de natuureigen stof lignine in het hout zorgt voor de binding van onze houtpellets.

Het maken van pellets kost daarnaast nauwelijks energie en zorgt voor weinig CO2-uitstoot. Daardoor is het een relatief eenvoudig proces vergeleken met bijvoorbeeld het raffineren van olie of de gaswinning.

Houtpellets worden gezien als één van de meest pure, duurzame en milieuvriendelijke brandstoffen.

Wat zijn de beste pellets qua Duurzaamheid?

Het materiaal waarvan houtpellets worden gemaakt is onuitputtelijk, dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen. Het schoon zaagsel dat wordt gebruikt voor de productie van houtpellets is niet schaars, sterker nog, er is veel meer van voorhanden dan wordt gebruikt. Daarnaast is hout een materiaal dat steeds voorhanden blijft. Wist u dat in de afgelopen 10 jaar de Europese bossen met ca. 265.000 hectare per jaar zijn gegroeid? Omdat het materiaal voor de productie van houtpellets onuitputtelijk is, zijn er ook geen forse prijsschommelingen te verwachten zoals we recent bij fossiele brandstoffen hebben gezien zien.

CO2-neutraal

Het verbranden van houtpellets wordt beschouwd als een CO2-neutraal proces. Dat betekent dat de CO2 die tijdens de verbranding wordt uitgestoten, is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid CO2 die opgenomen werd door de boom waar de pellets uit gemaakt zijn. Het proces van groeien tot verbranden kan daarom als CO2-neutraal worden beschouwd. Ook de productie van pellets, een vrij eenvoudig proces, kost weinig energie. Als we de CO2-uitstoot van de productie van houtpellets meenemen, produceert het verbranden van houtpellets ongeveer 68g CO2 per kWh geproduceerde warmte. Bij aardgas is dat 228g/kWh en bij stookolie 342g/kWh. Een forse besparing op de CO2-uitstoot!

Milieuvriendelijkheid

Wij zijn duurzamepellets.nl gestart uit een ideologisch motief, een betere en schonere wereld voor onze kinderen. Wij vinden het daarom van cruciaal belang dat onze houtpellets milieuvriendelijk worden geproduceerd.

Duurzamepellets.nl levert daarom enkel de allerbeste houtpellets voorzien van de keurmerken ENplus A1, DINplus, FSC en PEFC.

Wij garanderen dat de houtpellets van Duurzamepellets.nl volledig duurzaam worden geproduceerd zonder toevoegingen en met gebruikmaking van schoon zaagsel, resthout afkomstig van de bomenkap en houtzagerijen. Onze leveranciers zijn daarom met zorg geselecteerd en staan onder een permanente controle die hoort bij de ENplus A1 certificering.

Als u behoefte heeft aan extra informatie over onze duurzame pellets kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Of lees dit blog voor meer informatie.

Verschillende soorten houtpellets

150kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 195,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 10 zakken | 150kg

Sterren

300kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 245,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 20 zakken | 300kg

Sterren

600kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 345,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 40 zakken | 600kg

Sterren

1050kg

houtpellets kopen, hout pellets

€ 495,-

Inclusief btw en transport

Pellets | ENplus/A1 | 70 zakken | 1050kg

Sterren
Open chat
DuurzamePellets.nl
Hoi en welkom bij DuurzamePellets.nl

Kunnen wij u ergens mee helpen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp.

Met vriendelijke groet,

Team DuurzamePellets.nl